Kategorier
Namnsdagar i januari

Fabian och Sebastian har namnsdag 20 januari

Vem har namnsdag 20 januari? Det är Fabian och Sebastian som har namnsdag den 20/1. Grattis på din namnsdag Fabian! Hoppas du blir firad ordentligt idag när du är dagens namn, Sebastian 🎂💐🎈

Grattis på Namnsdagen Fabian!

Hur många heter Fabian i Sverige?

6 463 heter Fabian i Sverige 2023 och det är vanligt att man har namnet som tilltalsnamn (4 557). 9 kvinnor heter Fabian i Sverige.

Fabian är ett mansnamn som härstammar från det romerska namnet Fabius som kan översättas till ”en som hör till Fabius hus”. Andra menar att namnet kommer från ordet faba som betyder ”böna”. Namnet går att spåra tillbaka ända till år 1571 i Sverige. Det var mer populärt kring förra sekelskiftet och hör numera till de 90 vanligaste i Sverige.

Namnsdagskort till Sebastian!

Hur många heter Sebastian i Sverige?

Mp År 2023 finns det 38 699 stycken män med namnet Sebastian i Sverige varav 21 999 har det som tilltalsnamn. Det finna även hela 40 stycken kvinnor med namnet Sebastian i Sverige där 16 av dem har det som tilltalsnamn.

Namnet Sebastian har grekiskt ursprung och betyder ”den vördade”. Det var ett riktigt modenamn på slutet av 80-talet och under 90-talet, det är få personer som heter Sebastian som är över 30 år. Namnet finns i vår almanacka för att hedra det kristna helgonet Sankt Sebastian.

Vi är väl få som har glömt den här radioplågan av (Sebastian) Fronda… Grattis förresten Sebastian!
%d bloggare gillar detta: