Kategorier
Namnsdagar i januari

Felicia och Felix har namnsdag 14 januari 2023

Vem har namnsdag 14 januari? Det är Felicia och Felix som är dagens namn 14/1. Grattis på namnsdagen Felicia! Vi hoppas du får en fin dag i dag när du är dagens namn, Felix. 🎁💐🎈

Grattis Felicia!

Hur många heter Felicia i Sverige?

22 767 kvinnor heter Felicia i Sverige 2023 varav nästan hälften har namnet som tilltalsnamn. Även 13 st män heter Felicia och har namnsdag idag, hurra!

Vad betyder Felicia?

Felicia kommer från det latinska ordet ”felicitas” som betyder ”glädje” eller ”lycka”. Från att ha varit väldigt ovanligt tidigare så slog det igenom stort på 1990-talet. Historiskt går namnet att spåra ända bak till det gamla Persien där namnet beskrev extra vackra vildkatter. Namnet är den kvinnliga varianten av namnet Felix, de båda delar namnsdag.

Grattis Felix!

Hur många heter Felix i Sverige?

År 2023 heter 15 026 stycken Felix i Sverige varav hela 11 969 av dessa har namnet Felix som tilltalsnamn. 47 kvinnor bär namnet Felix i Sverige och 26 av dem har det som tilltalsnamn.

Vad betyder Felix?

Likt namnsdagskompisen Felicia är namnet Felix av latinskt ursprung och betyder även det ”glädje”. På samma sätt som Felicia slog även Felix igenom stort på 90-talet och låg som bäst på plats 27 i topp bland de vanligaste namnen. Trots att namnet troligtvis nått sin peak i popularitet så är det fortsatt ganska vanligt. Namnet går att spåra ända tillbaka till 1200-talet i Skåne.

Fira din namnsdag idag Felix, med en annan Felix! Felix Kjellberg AKA PewDiePie – Gratulationer/ Congratulations!


%d bloggare gillar detta: