Kategorier
Namnsdagar i januari

Hanna och Hannele har namnsdag 5 januari

Vem har namnsdag 5 januari? Det är Hanna och Hannele som har namnsdag 5/1. Grattis till er idag när ni är dagens namn, Hanna och Hannele!🍰💐🇸🇪

Grattis Hanna på Namnsdagen!

Hur många heter Hanna i Sverige?

50 935 kvinnor heter Hanna i Sverige 2023 varav 32 130 av dessa har det som tilltalsnamn. 996 män heter dessutom Hanna i Sverige varav hela 421 av dem har Hanna som tilltalsnamn!

Hanna eller Hannah har hebreiskt ursprung och betyder ”vacker”, ”nåd” eller ”lycka”. Namnet var populärt i början av 1900-talet och har återigen sedan 80-talet ett starkt uppsving och håller sig bland de vanligaste namnen. Personer med namnet Johanna kallas inte sällan för Hanna. Johanna, Hanna och Hannah har alla sitt ursprung i namnet Johannes.

Ett namnsdagskort till Hannele

Hur många heter Hannele i Sverige?

4 111 personer heter Hannele i Sverige 2023 varav 512 av dem har det som tilltalsnamn. Hannele är fortsatt ganska ovanligt i Sverige där endast ett fåtal flickor varje år får namnet. I Finnland är namnet betydligt vanligare och delar även där namnsdag med namnet Hanna men även med Johanna, Joanna, Jenny och Jonna. Hannele är en tysk variant av namnet Hanna och är ett så kallat diminutiv av namnet Hanna; Hannele= lilla Hanna.

Hannah Montana, troligtvis en av de Hanna som flest känner till
%d bloggare gillar detta: